latinica  ћирилица
08/12/2021 |  14:25 | Аутор: Агенције

Станојевић пред Анортозис: Најважнији меч

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је да је тим свјестан значаја сутрашње утакмице против Анортозиса у Лиги конференција и позвао навијаче да их подрже у што већем броју.

Црно-бијели сутра од 18.45 на стадиону у Хумској дочекују Анортозис у посљедњем колу групне фазе Лиге конференција.

- Сви знамо шта ова утакмица носи, шта доноси и какав је значај. Тога смо свјесни, битна је за нас из 1000 општепознатих разлога. Имамо одређених кадровских проблема, крај је полусезоне, доста ствари се накупило. Пантић је неизвјестан, готово сигурно неће играти сутра. Потребна нам је помоћ навијача, који су били уз велику енергију уз нас. Они су нас увели у Европу. Сутра нам је неопходна подршка навијача. То нам је жеља, да сваки играч добије подршку - рекао је Станојевић на конференцији за медије на стадиону у Хумској.

Станојевић је упитан и да ли је дуел са кипарском екипом један од најважнијих у овој полусезони.

- У фудбалу је увијек посљедња утакмица најважанија. Ова је специфична, јер те водили у прољеће у Европи или не. Можемо да је окрактеришемо као најважнију. Анортозис је једна непредвида екипа, могу да изненаде. Ротирају доста играча, знамо само да штопер нема право играња због картона. Они играју растерећемо у гостима. Сигурно да ће ризиковати. Утакмица траје 90 минута и можете дати гол тада и побиједити. Не калкулишемо, играмо нашу препознатљиву игру. Пробаћемо да играмо онако као и до сада. Имамо и план Б, ако треба да јуримо резултат - рекао је Станојевић и додао да је поносан и задовољан како је његова екипа изгледала у досадашњем дијелу сезоне.

Партизану је за европско прољеће потребан и бод, али Станојевић је истакао да се о томе и не размишља.

- Од тога да нама је бод довољан размишљаћемо у 85. минути, до тада само размишљамо да нам је само потребна побједа. Размишљамо о свему, на више начина, мијењамо формацију, нешто морамо да ризикујмео у игри. Нама је свака утакмца морање, када је била елимиациона ми смо играли најбоље, карактер је био изузетан. То ми даје самопоуздање, да то можемо и у сутрашњој утакмици - закључиио је Станојевић.

Фудбалер Партизана Милош Јојић рекао је да је тим спреман за сутршњи дуел и да не размишља много о ривалу и да је фокусиран на сопствени квалитет.

- Дошли смо до краја групне фазе, изборили смо да ми сами одлучеујемо о проласку даље. Спремни дочекујмо, играмо пред нашим навијачима и надам се да ћемо се сви заједно радовати - поручио је Јојић.