latinica  ћирилица
08/12/2021 |  14:44 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Усвојен ребаланс буџета града Бањалуке (ВИДЕО)

Одборници Скупштине града, без СНСД-а, подржали су овогодишњи Ребаланс буџета града Бањалука, који је већи за 17 милиона марака.
Скупштина града Бањалука - Фото: Тwitter
Скупштина града БањалукаФото: Тwitter

Ребаланс су подржали одборници ПДП-а, Уједињене Српске, СПС-а, СП-а, одборник СДС-а и одборник Народног покрета "Бањалука зове".

За градоначелника Бањалуке, усвајањем ребаланса, завршена је година борбе с којом Бањалука може да, како каже, приведе крају изазовну годину.

Важно му је, каже, што ће додатних 17 милиона допринијети реализацији бројних пројеката и обавеза према грађанима.

- Да можемо да чистимо снијег, да можемо да закрпамо рупе које нисмо. Да можемо асфалтирати, градити мост у Чесми, сви важни инфраструктурни пројекти - рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Није било разлога да гласамо против овог буџета, каже шеф Клуба одборника Уједињење Српске Невен Станић, објаснивши да њихов потез не значи да излазе из скупштинске већине.

Стално смо говорили да треба сарадња и да је битно и да градоначелник слуша одборнике и да се усаглашавају политике, каже Станић, додавши да према њему све свађе не смију бити важније од грађана.

Нагласио је да је клуб Уједињене Српске, једини у име коалиције уложио амандаман.

- Сматрамо да смо као клуб и као партија побједници јер смо извојевали побједу,а то је наставак градње моста у Доцу. Борили смо се за изградњу моста и успјели да ту уврстим 800.000 марака у буџет - истакао је Невен Станић, шеф Клуба одборника Уједињење Српске у Скупштини града Бањалука.

Одборници Социјалистичке партије нису коментарисали разлоге гласања у градском парламенту. Скупштина је у никад краћем временском периоду, расправљала и усвојила свих 26 тачака дневног реда сједнице.

Клуб одборника СНСД-а, иако су дошли на почетак засједња, одбио је да учествује у раду Скупштине јер, како су навели, није испоштован минимум захтјева скупштинксе већине, када је ријеч о ислати накнада породиљама. Од градоначелника су тражили и добили извјештај да је до данас стигло 1.178 пријава породиља, а да је 976 потпуно обрађено.

- Колико треба да се обради захтјев породиље која је предала захтјев у априлу и мају. То само говори о нехтијењу ове администрације да поштује вољу скупштинске већине - истакао је Драгослав Топић, одборник СНСД-а.

Један од приједлога одборника Уједињене Српске након Скупштине, је и да градска управа свим породиљама које нису предале захтјев, пошаље образац шта све треба да прикупе од докумената, да би им средства, што прије, била исплаћена.