latinica  ћирилица
08/12/2021 |  15:13 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

Лукач: Ухапшена лица ће дати корисне податке; Акција се наставља (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да ће данас ухапшена лица у акцији "Сториџ два" дати корисне податке полицији и Тужилаштву са циљем расвјетљавања кривичних дјела из ранијег периода.
Драган Лукач (Фото: МУП Српске) -
Драган Лукач (Фото: МУП Српске)

Лукач је најавио наставак ових активности.

Истакао је да је по наредби Тужилаштва БиХ, МУП Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту, данас спровео наставак акција "Сториџ" и "Транспортер" током којих је највећи број лица ухапшен на подручју Градишке.

- Ове акције ће се наставити, с обзиром на то да има још лица која нису била доступна данас - изјавио је Лукач.

Потврдио је да су током акције кориштени подаци са одређених апликација које служе и као оперативни показатељи гдје и према којим лицима полиција треба да усмјери своје снаге како би ставила под контролу све који имају везе са организованим криминалом, трговином и злоупотребом наркотика.

Лукач је оцијенио да су досадашње акције биле доста ефикасне што показује и прошла током које је одређени број лица приведен, а за већину одређен притвор.

Лукач је истакао да је најважније да су наведена лица "почела да причају" и да "имају шта" да кажу.

- Наставак онога што су они причали је управо и ово данас, али и ови ухапшени данас, сасвим сам сигуран, даће много информација полицији и Тужилаштву тако да ћемо наставити ове акције и убудуће - додао је Лукач.

Истакао је да се у БиХ користи велики број "Скај" и "Анам" апликација, али и наводи да полиција тренутно није у посједу свих криптованих телефона и да још има непознаница о свим лицима која су их користила и за које потребе.

Укупно 19 лица до сада је лишено слободе у полицијској акцији "Сториџ два" на подручју Бањалуке, Градишке, Бијељине, Добоја и Новог Града, због сумње да су извршили кривична дјела организовани криминалитет у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога, оружја и војне опреме, те кријумчарење људи.