latinica  ћирилица
08/12/2021 |  15:26 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

У акцији "Сториџ два" пронађена импровизована лабораторија (ФОТО/ВИДЕО)

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту БиХ, а под надзором Тужилаштва БиХ спроводе оперативну акцију "Сториџ два" у оквиру које је до сада слободе лишено 19 лица.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Лиса су лишена слободе због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела организовани криминалитет, у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога, неовлаштеним прометом оружјем и војном опремом и кривично дјело кријумчарење људи, саопштено је из МУП-а Српске.

Приликом претреса који су извршени на више од 50 локација на подручју Бањалуке, Градишке, Бијељине, Добоја и Новог Града пронађено је и привремено одузето 1.850 евра, 70.000 КМ, једна полуаутоматска пушка, три аутоматске пушке, два пиштоља и одређена колична муниције.

Одузети су и већи број мобилних телефона, таблет уређаја, већи број сим картица и преносивих меморијских уређаја, импровизована лалораторија за вјештачки узгој опојне дроге марихуане са пратећим дијеловима, као и два путничка моторна возила.