latinica  ћирилица
08/12/2021 |  16:04 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Воћњак са 1.300 садница за потребе Јавне кухиње "Оброк љубави" (ВИДЕО)

На земљишту будућег социјалног предузећа "Оаза мира" у бањалучком насељу Рамићи, данас је засађен воћњак са 1.300 садница. Разне воћне сорте донирало је предузеће "Јапан Тобако". Велику акцију подржало је и Министарство пољопривреде.
Садња воћки - Фото: РТРС
Садња воћкиФото: РТРС

Удружење грађана "Мозаик пријатељства" почело је реализацијују оснивања социјалног предузећа "Оаза мира", које ће у будућности производити храну за потребе Јавне кухиње "Оброк љубави".

Први корак учињен је данас.

- Данас имамо прилику да им помогнемо на конкретан начин те смо окупили екипу од око 20 људи који ће помоћи да се овај воћњак подигне на најбољи могући начин и да се Удружењу омогући да само производи потрепштине за јавну кухињу која припрема оброке за социјално угрожене становнике - рекао је помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Горан Бурсаћ.

Он је навео да Министарство планира да овом удружењу помогне и тако што ће на другој локацији у Рамићима на прољеће подићи пластенике, у којима ће се производити поврће, као и мањи воћњак,те помоћи реновирање објеката које Удружење посједује и изградњу фабрике за производњу индустријских крпа.

Предсједник удружења "Мозаик пријатељства" Мирослав Субашић захвалио је представницима Министарства за подршку у реализацији визије и идеје Удружења да направи своје социјално предузеће.

- Срећан сам што су са нама данас људи из струке, који ће нам помоћи да се ове саднице засаде на прави начин и да имају што већи принос у будућности - рекао је Субашић.

Удружење грађана "Мозаик пријатељства" сваког дана припреми од 600 до 1.000 оброка за социјално угрожене. Надају се да оснивањем социјалног предузећа у будућности неће зависити од донација.