latinica  ћирилица
08/12/2021 |  17:27 ⇒ 17:27 | Аутор: РТС

Станковић: Меч против Браге дипломски рад ове генерације

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да ће утакмица против Браге у Лиги Европе бити својеврсан дипломски рад ове генерације. "Црвено-бијели" у четвртак од 21.00 гостују Браги, у шестом колу групне фазе Лиге Европе.
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com) -
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com)

Звезда пред посљедњу рунду има 10 бодова и налази се на првом месту у групи Ф, Брага има бод мање, док је Мидтјиланд на осам бодова.

- Могло би се рећи да је ово дипломски рад, после скоро скоро двије године заједничког рада и напретка, добрих утакмица, трофеја... Покушавам да момцима предочим да имамо шансу да једном утакмциом уђемо у осмину финала Лиге Европе, то је као да смо сад у шеснаестини финала и да имамо повољан резултат.

- Не желим да будемо подређени од старта. Ако то буде требало, гледаћемо да сви заједно будемо подређени и да знамо како да одговоримо на њихову офанзиву. Желим да будемо опасни, да имамо храбрости више са лоптом него без лопте. Ово је лијепа утакмица ове генерације, једна од важнијих - рекао је Станковић на конфренцији за медије пред пут у Португал.

Станковић је истакао да је португалска екипа другачија од оне која је у септембру играла у Београду, када су црвено-бели славили 2:1.

- Што се тиче посједа лопте, мораш да будеш стрпљив и огранизован. Они имају квалитета у посједу. Техничку су префектни, такви су били у Београду, па смо успјели. Желим да ми будемо опасни. Брага игра одлично у посљедње вријеме, тотално су промјенили однос у посљедња два мјесеца.

- Посао ће нам бити тежи, али се нећемо предати. Респектујуемо их, знамо им врлине и мане. Не одустајемо од нашег циљ. Шта год да се деси, ми побједници. Овакву шансу не треба испуштати. Свјесни смо шта она може да нам  да - рекао је Станковић.

Тренер Звезде истакао је да ће велики хендикеп за екипу бити то што Секу Саного неће моћи да игра, јер није у потпуности залечио повреду.