latinica  ћирилица
08/12/2021 |  22:54 ⇒ 22:55 | Аутор: РТРС

ЛШ: Крај за Барселону, Јувентус испред Челсија

Одигране утакмице 6. посљедњег кола групне фазе Лиге шампиона, виђено неколико изненађења и елиминација славног клуба из Каталоније.
Зенит - Челси (Фото: uefa.com) -
Зенит - Челси (Фото: uefa.com)

Барселона послије 20 година остала без прољећа у Лиги шампиона. Поразом од Бајерна (3:0), настављена је агонија дива из Каталоније, који ће свој пут наставити у Лиги Европе, а Бенфика као другопласирана наставља у Лиги шампиона. Лисабонски "орлови" без већих проблема савладали су кијевски Динамо (2:0).

Челси је изгубио прво мјесто у групи Х у посљедњим тренуцима меча са Зенитом, који је на крају завршен ремијем 3:3. Дуел пун преокрета, водство тима из Лондона, потом Руси преокрећу, да би се Челси вратио и повео са 3:2 голом Вернера пет минута прије краја сусрета. Оздоев је донио изједначење у четвртом минуту надокнаде и тако обрадовао Јувентус који је уписао рутинску побједу против Малмеа (1:0) поготком Кина, што је на крају било довољно за прву позицију.

Манчестер јунајтед је и са ремијем против Јанг бојса (1:1) обезбиједио прву позицију.

Дуел Аталанте и Виљареала одгођен је због сњежних падавина које су задесиле Бергамо, а меч би се требао играти у четвртак.

Резултати:

Јувентус - Малме 1:0

Зенит - Челси 3:3

Аталанта - Виљареал (одгођено)

Бајерн - Барселона 3:0

Бенфика - Динамо Кијев 2:0

Манчестер јунајтед - Јанг бојс 1:1

Салзбург - Севиља 1:0

Волфсбург - Лил 1:3