latinica  ћирилица
09/12/2021 |  08:49 ⇒ 09:49 | Аутор: СРНА

Влада Српске о Консолидованом извјештају о извршењу буџета за девет мјесеци

Влада Републике Српске разматраће данас Консолидовани извјештај о извршењу буџета за период од 1. јануара до 30. септембра ове године.
Влада Републике Српске - Фото: Тwitter
Влада Републике СрпскеФото: Тwitter

Влада би требало да разматра и информацију о потреби изградње зграде Полицијске управе Источно Сарајево, те информацију о реализацији катастарског премјера у 13 катастарских општина које се налазе на подручјима 10 јединица локалне самоуправе.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о утврђивању општег интереса у сврху изградње друштвених и инфраструктурних објеката: општинског административног центра, центра за социјални рад, библиотеке, заједничке котловнице и саобраћајнице која ће повезивати наведене објекте у ужем дијелу центра насеља Станари.

Министри би требало да разматрају и ребалансе овогодишњег и приједлоге буџета за наредну годину Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске, Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству и Фонда здравственог осигурања.

На дневном реду сједнице је и Акциони план за унапређење положаја жена на селу у Републици Српској за период 2022-2024. година, те Приједлог плана активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара на отвореном простору у 2022. години.

Влада би требало да разматра и Приједлог плана одбране од поплава у Републици Српској у 2022. години, најављено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.