latinica  ћирилица
09/12/2021 |  09:44 ⇒ 09:46 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд посвећен развијању односа са Вашингтоном

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Београд посвећен развијању односа са Вашингтоном, али је указао да је током 140 година дипломатских односа било и тешких тренутака, поготово деведесетих година.
Александар Вучић (Фото: Instagram) -
Александар Вучић (Фото: Instagram)

Вучић је у видео-обраћању учесницима пријема, који је организовала Амбасада Србије у Вашингтону поводом 140 година успостављања билатералних односа двије државе, истакао да двије нације сарађују на идеалима слободе и правде, да уживају вриједности слободе и једнакости.

- Нека дуго живи пријатељство наших народа и држава - рекао је Вучић.

Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић рекао је да су Србија и САД способне да обликују будуће односе партнерства и сарадње, јер они нису засновани искључиво на остварењима бивших генерација, преносе београдски медији.

Први замјеник помоћника државног секретара у Бироу за европске и евроазијске послове Стејт департмента Дерек Хоган рекао је како САД са партнерима настоје да ојачају важне односе са Србијом.

Међу званицама су били новоименовани амерички изасланик за изборну реформу у БиХ Метју Палмер, као и бивши амерички амбасадор у Србији Кајл Скот, али и други бројни некадашњи амерички и међународни званичници повезани са Србијом и Балканом.