latinica  ћирилица
09/12/2021 |  10:44 ⇒ 10:45 | Аутор: СРНА

Вулић: Дан Републике Српске ће се славити док је српског народа

Дан Републике Српске, 9. јануар, славиће се док је српског народа и то не може оспорити политика Странке демократске акције, поручила је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Коментаришући изјаву Бакира Изетбеговића "да је укинуо 9.јануар као дискриминаторски", Вулићева је истакла да нема тог суда нити силе која може избрисати 9. јануар који ће се славити док је српског народа.

- Нас, младе генерације не можете убиједити да Република Српска није настала 9. јануара 1992. године, јер то је дефакто - рекла је Вулићева Срни и додала да је 9. јануар више од празника, нешто што се носи у срцу.

Вулићева је истакла да је политика лидера СНСД-а Милорада Додика припадност свом народу.

Изетбеговићу је поручила да не диже националне тензије да би повратио власт у Сарајеву, као и да се искрено, а не декларативно ухвати у коштац са корупцијом чији су дио и кадрови СДА.

- На основу изјава попут "престаће 9. јануар" или "Уставни суд БиХ одлучиће по апелацијама СДА" лидер Бошњака Бакир Изетбеговић гаји наде да ће странци "магијом" рјешавати њихове проблеме, без разговора и договора унутар БиХ уважавајући све околности - рекла је Вулићева.