latinica  ћирилица
09/12/2021 |  11:04 ⇒ 11:07 | Аутор: СРНА

Почела са радом соба за терапију игром за дјецу и адолесценте

У Клиници за психијатрију у Универзитетском клиничком центру Републике Српске оформљена је соба за терапију игром за дјецу и адолесценте различитог узраста који имају проблеме са емоционалним реакцијама, агресивним испољавањима емоција, анксиозним сметњама и слично.
Почела са радом соба за терапију игром за дјецу и адолесценте - Фото: СРНА
Почела са радом соба за терапију игром за дјецу и адолесцентеФото: СРНА

Из УКЦ-а је саопштено да је соба намијењена и за дјецу која су прошла одређена трауматска искуства и тешко се социјализују.

- У раду са пацијентима ангажован је психолог едукован из области терапије игром, односно практичар терапије игром усмјереном на дијете. Кроз терапију игром едуковани терапеути користе методе да помогну пацијентима да разријеше психосоцијалне тешкоће и постигну оптималан раст и развој - навели су из УКЦ-а.

Соба је почела да ради почетком децембра, а УКЦ је тиме постао прва установа у којој се овакав третман институционално спроводи и пацијенти могу доћи амбулантно са специјалистичком упутницом.

- Пожељно је да се прво направи клиничка процјена психолога који би упутио дијете у третман /психолог у УКЦ или из Центра за ментално здравље/. За почетак, соба за терапију игром радиће четвртком у терминима који се договоре са пацијентима - истичу у УКЦ-у.

Све информације пацијенти могу добити на бројеве телефона 051/434-650 или 051/434-652 сваки радни дан од 8.00 до 14.00 часова.