latinica  ћирилица
09/12/2021 |  11:21 ⇒ 11:22 | Аутор: РТРС

Дојава о бомби прекинула наступ у локалу у Добоју

Полиција у Добоју покренула је истрагу након што је непозната особа синоћ пријавила да је постављена бомба у добојском локалу у којем је био заказан наступ пјевачице из Србије.
Полиција Српске (фото:srpskainfo.com) -
Полиција Српске (фото:srpskainfo.com)

Дојава о бомби примљена је око 23.50, а за сада непозната особа обратила се ријечима да је постављена експлозивна направа у локал, те да ће "за десет минута доћи до масакра".

- По наведеној пријави поступили су полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој и Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој који су одмах изашли на мјесто пријаве, те евакуисали све присутне. Обављеним противдиверзионим прегледом објекта утврђено је да се радило о лажној дојави - саопштено је из Полицијске управе Добој.

О случају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавог тужилаштва Добој.

Полицијска управа Добој уједно је апеловала на грађане да на овај начин не злоупотребљавају полицију и друге субјекте који поступају по овој врсти дојаве, те су истакли да свако лажно пријављивање кривичног дјела представља кривично дјело, за које је предвиђена новчана казна или казна затвора.