latinica  ћирилица
09/12/2021 |  11:56 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Изетбеговић потврдио да су ОХР и странци радили оно шта желе Бошњаци

Бакир Изетбеговић потврдио је да су ОХР и странци 25 година радили оно шта желе Бошњаци и бошњачка политика и да је Уставни суд БиХ изашао изван дејтонског Устава, те направио уставну реформу, рекао је Срни савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милан Тегелтија.
Милан Тегелтија (Фото: banjaluka.net) -
Милан Тегелтија (Фото: banjaluka.net)

Након интервјуа Бакира Изетбеговића на Н1, Тегелтија је рекао да Република Српска ништа више не треба да доказује у погледу онога што тврди о раду ОХР-а, Уставног суда БиХ и насилног противуставног преноса надлежности.

- Изетбеговић је у интервјуу децидно потврдио све што се тврди из Републике Српске отворено говорећи да су ОХР и странци 25 година радили што желе Бошњаци и бошњачка политика, да је да је Уставни суд изашао изван дејтонског Устава и y БиХ направио уставну реформу - навео је Тегелтија.

Он је додао да послије ових изјава лидера СДА нико више не може да каже да оно што се тврди из Републике Српске није основано.

Према његовим ријечима, депласирано је на било који начин даље оспоравати ове тврдње Републике Српске и захтјеве да се БиХ врати у оквире дејтонског Устава.

- Иако је то и без овог интервјуа свима било јасно, први пут је из политичког Сарајева то отворено и признато и ту више нема простора за оспоравање тврдњи Републике Српске - закључио је Тегелтија.