latinica  ћирилица
09/12/2021 |  12:29 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Форвард конференција у Бањалуци (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је почела дводневна конференција Форвард коју организују Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Иновациони центар Бањалука.
Форвард конференција - Фото: Тwitter
Форвард конференцијаФото: Тwitter

На конференцији ће више од 20 домаћих и страних стручњака, између осталог, говорити о технолошким парковима, преласку на дигиталне сервисе ради модернизације јавног сектора и почетку успјешне дигиталне трансформације.

Пред почетак конференције поручено је да се захтјеви тржишта непрекидно мијењају и зато се треба прилагодити актуелним свјетским трендовима како би се економија развијала у свим правцима.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић рекао је да је ова конференција прилика да се говори о иновативним темама и идејама.

- Централна тема је дигитална трансформација као основна парадигма информационог друштва, али и као један од циљева рада Министарства - рекао је Рајчевић.

Директор Иновационог центра Бањалука Драго Гверић истакао је значај дигиталне трансформације, јер је то тема којом се тренутно баве све економије у свијету.

- Задовољство је угостити бројне експерте из ове области који су дошли из других земаља и који ће нам пренијети своја искуства, али и приједлоге за развој - рекао је Гверић.