latinica  ћирилица
09/12/2021 |  13:15 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

"Показати јединство и вратити надлежности Српске"

Удружење Част отаџбине апелеловало је данас на посланике у НСРС да покажу јединство и слогу на посебној сједници Парламента о враћању надлежности Републике Српске.
Лого "Част отаџбине" - Фото: Screenshot
Лого "Част отаџбине"Фото: Screenshot

- Будите сложни и без сујете, а све у служби одбране Републике Српскле и српског народа. Ви сте браниоци наше историје, гробова наших ратника свих генерација, наше слободе и наших живота - поручили су из овог удружења.

Истакли су да би посланици страначке размирице требало да "оставе пред улазом у НСРС" и јединством олакшају пут Републици Српској и Србији да се даље уздижу и јачају.

Из овог удружења наводе да страни фактор, уз подршку политичког Сарајева, покушава да заустави Србију и Републику Српску на путу просперитета и чини све да разбије јединство Срба.

Како наводе из овог удружења, Србија и њено руководство налазе се на удару чији је циљ приморати предсједника Александра Вучића да поднесе оставку.

- Граде се путеви, брзе пруге, фабрике, болнице и незаустављиво се побољшава стандард грађана Србије. Личним примјером доброг домаћина Вучић је показао да су рад и знање основ успјеха. Својом храброшћу је одбацио слугарење и понизност и повратио понос и достојанство нашем народу. Не мрзи никога, али му је љубав према Србији и српском роду на првом мјесту. Својим угледом у свијету и заједничким пројектима помаже српском народу и брани Републику Српску - истичу из Удружења Част отаџбине.

Даље наводе да ни Република Српска није у повољнијем полажају, јер "бошњачка елита хоће да нестане Дејтонски споразум и у томе имају подршку оних који су створили дејтонску БиХ".

- Непрекидно упућују позиве да НАТО пакт пошаље трупе на Дрину и тако спријечи /Милорада/ Додика, Београд и Москву да подијеле БиХ. Они, нажалост, не схватају да је БиХ подијељена још у Дејтону - истиче се у саопштењу.