latinica  ћирилица
09/12/2021 |  15:26 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Вукосавље: Пуштено у рад постојење за пречишћавање воде (ВИДЕО)

Прeдсjeдавајући Сaвjeтa министaрa БиХ Зoрaнa Teгeлтиjа, пoсjeтиo je oпштину Вуксaвљe и нa сaстaнку сa руководствoм oпштинe oбeћao је пoдршку Сaвjeтa министaрa у рeшaвaњу крупних инфрaструктурних прojeкaтa кao штo су изгрaдњa пoтиснoг вoдa и путнe инфрструктурe и кao нajвaжниje изгрaдњу пoслвнe зoнe нa кoридoру 5Ц.
Отварање водовода - Фото: РТРС
Отварање водоводаФото: РТРС

Тегелтија је заједно са начелником општине Вукосавље Бориславом Ракићем  у мјесту Језеро пустио у рад постројење за пречишћавање воде у вриједности од 120.000 КМ, које су финасирали ова општина и Савјет министара.

Тегелтија је рекао је да је пројекат мали, али је огроман за мјештане Језера.

- Срећан сам да су становници овог насеља након 20 година добили здраву воду коју ће користити ова и будуће генерације - рекао је Тегелтија.

Он је истакао да се мора водити рачуна о малим пројектима у локалним заједницама каква је Вукосавље, које немају финансијских капацитета да сами реализују пројекте, али су спремни да учествују у њима.

Тегелтија је навео да ће реализацијом великог пројекта изградње ауто-пута Бањалука – Добој, па до Вукосавља, ова општина ускоро бити велико градилиште.

Начелник Вукосавља Борислав Ракић рекао је да је пројекат изградње посторојења за пречишћавање воде реализован у сарадњи са Савјетом министара који је обезбиједио 45.000 КМ, док је из локалног буџета издвојено 75.000 КМ.

- Мјештани Језера од 2003. године користили су техничку воду, а пуштањем у рад овог постројења ријешено је снабдијевање исправном водом за 500 становника овог дијела Вукосавља - рекао је Ракић.

Кaкo je рeчнo нa сaстaнaку у Вукoсaвљу изгрaдњa aутo путa кoридoрa 5Ц диoницe oд Joхoвцa дo Вукoсaвљa oмoгућићe oвoj мaлoj oпштини вeликe бeнeфитe кoje ћe Вукoсaвљe знaти искoристи зa свoj рaзвoj.