latinica  ћирилица
09/12/2021 |  15:41 | Аутор: СРНА

Миливојевић затражио више средстава за обнову Саборне цркве у Мостару

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић данас је, дајући примједбе на Нацрт градског буџета за 2022. годину, затражо више средстава за обнову Саборне цркве Свете Тројице у Мостару, као и за инфраструктурне пројекте у насељима гдје већином живи српска повратничка популација.
Велибор Миливојевић - Фото: СРНА
Велибор МиливојевићФото: СРНА

Миливојевић је на сједници Градског вијећа Мостара подсјетио на важност Саборне цркве за цијели град, његову свеобухватну слику и мултиетничност, те исказао наду да ће се у буџету наћи више средстава за њену обнову.

Он је подсјетио да је већ раније тражио средства за спортски центар и игралиште у насељу Ходбина и да се у буџету за наредну годину нађу средства бар за почетак тога пројекта, односно за пројектну документацију.

Миливојевић је затражио и да се издвоје средства за почетак градње канализације у насељу Ортијеш.

Када је ријеч о култури, он се осврнуо на важност удружења "Просвјета", "Препород" и "Напредак" и нагласио да им треба додијелити више средстава из буџета.

Такође је подсјетио на важност Музеја Житомислић, те затражио издвајање средстава за финансирање ове институције.

Миливојевић је поручио да ће и службено упутити амандмане о овим питањима.

Данас је Градско вијеће Мостара разматрало и усвојило Нацрт буџета града за 2022. годину у износу од око 61 милиона КМ, а у наредних 10 дана слиједе јавне расправе и амандманска фаза.