latinica  ћирилица
09/12/2021 |  18:17 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Генералу Горану Сарићу угрожен живот - у притвору без здравствене заштите (ВИДЕО)

Два пута су га хаспили и два пута ослобађали, јер му кривицу нису могли наћи. У рату је бранио свој народ. Но, поново су се дрзнули и трећи пут ухапсили генерала Горана Сарића, који се три године бори са опаком болешћу.
Горан Сарић - Фото: Screenshot
Горан СарићФото: Screenshot

Породица генерала Сарића у немилости, јер је њихов отац и супруг у притвору у тешком здравственом стању, без адекватне здравствене помоћи. Сарића су припадници Сипе ухапсили 3. децембра.

Горан Сарић се три године бори са опаком болешћу, туморима и метастазама и у притвору му није пружена адекватна здравствена њега. Већ седми дан није добио терапију, иако је породица доставила лијекове, каже његов син Владимир.

Подршку генералу Сарићу и његовој породици пружили су његови саборци. Одлука Суда БиХ о притвору је, кажу, срамна и шаље ружну поруку српским борцима.

Подсјетили су да је генерал Сарић био два пута хапшен и суђен за ратне злочине у Сребреници 1995.године и у Сарајеву 1992. године за шта је правоснажно ослобођен.

Породица, пријатељи и саборци Горана Сарића апеловали су на Суд БиХ да поништи одлуку о притвору и омогући генералу Сарићу да се брани са слободе и бори за властити живот.

Опширније погледајте у видеу: