latinica  ћирилица
09/12/2021 |  18:37 ⇒ 18:37 | Аутор: sputniknews.com

"Бомба са Атлантика" погодила Британска острва (ФОТО/ВИДЕО)

Британска острва погодила је олуја Бара, са ударима вјетра брзине веће од 150 километара на сат, која је добила назив и „метеоролошка бомба са Атлантика“.

Олуја је највише проблема направила у Ирској и Шкотској, оставивши више од 38.000 хиљада људи без струје. Поред Шкотске, погођени су и други дијелови на сјеверу, али и у другим крајевима Велике Британије.

У појединим крајевима поплављене су куће, оштећени објекти и ишчупано дрвеће. Због поплава, блокирани су поједини путни правци.Метеоролошки сервис Републике Ирске издао је упозорење на “олују опасну по живот“.

Просјечна брзина вјетра током олује била је 110 километара на сат, док су удари од чак 156 километара на сат забиљежени у ирском граду Корку.

Због олује у многим дијеловима Британских острва затворене су школе и вртићи, као што је био случај и у Даблину.На снази су били црвени и наранџасти метеоаларм, а људи су упозорени да не излазе из кућа и да се клоне приобаља Атлантика, преноси РТ.

Британски медији објавили су како се вјерује да је једна жена (80) погинула током олује. Она је наводно пала са моста, а њено тијело нађено је у ријеци у Дорсету.