latinica  ћирилица
09/12/2021 |  19:07 ⇒ 19:17 | Аутор: СРНА

Тенисер Марко Максимовић - млади спортиста године

Тенисер Тениског клуба Добој петнаестогодишњи Марко Максимовић изабран је за најбољег младог спортисту у БиХ у 2021. години.
Марко Максимовић најбољи млади спортиста у БиХ за 2021. (Фото: maliigraci.rs) -
Марко Максимовић најбољи млади спортиста у БиХ за 2021. (Фото: maliigraci.rs)

Максимовићу је ово признање додијељено на 10. избору спортисте године Олимпијског комитета БиХ, које је одржано синоћ у Сарајеву.

Марко Максимовић, који је овогодишњи побједник Јуниорског мастерса "Тенис Јуроп У16" одржаног у Монте Карлу и вишеструки шампион БиХ, изјавио је новинарима да је задовољан због додијељеног признања.

Он је навео да су у току припреме за турнире који му предстоје већ од јануара идуће године.

Тренер Денис Спахић рекао је да Марко у игри нема слабости и да су у току кондиционе припреме за наступе на ИТФ турнирима до 18 година, те на седам до осам професионалих турнира из АТП календара.

Спахић је додао да је, захваљујући оствареној побједи у Монте Карлу, Максимовић уочен код одређених спонзора и тако обезбиједио учешће на значајним турнирима.

Секретар Тениског клуба Добој Драган Драгичевић рекао је да добојски тенис током протеклих десетак година остварује најбоље резултате у БиХ, те да Марков резултат није случајан.

- Марко ће бити други или трећи јуниор у Европи, а Андреј Недић улази у топ осамдесет јуниора на свијету - изјавио је Драгичевић, који се нада да ће њихови успјеси мотивисати и другу дјецу која тренирају у клубу.

Он је за сутра у Добоју најавио организовање већ традиционално "Тениско вече", манифестацију током које чланови овог клуба поред дружења сумирају овогодишње резултате, а најзаслужнијим буду уручена признања.

Марко Максимовић је први играч из БиХ који је освојио Јуниорски мастерс "Тенис Јуроп", и то са 15 година.

Ове године освојио је три турнира "Тенис Јуроп" у Сарајеву, Добоју и Зеници. У јуну је освојио титулу првака БиХ до 16 година у Приједору.

Максимовић заузима 13. мјесто на ранг-листи "Тенис Јуроп" до 16 година и 805. мјесто на ИТФ јуниорској ранг-листи.