latinica  ћирилица
09/12/2021 |  20:45 ⇒ 20:54 | Аутор: Б92

Партизан обезбиједио "европско прољеће"

Партизан је ремизирао са Анортозисом резултатом 1:1 у 6. колу Лиге конференција.

Фудбалери Партизана као другопласирани одлазе из групе Б у осмину финала Лиге конференција.

Партизан је успио да презими у Европи у првом икада одржаном такмичењу Лиге конференција захваљујући сјајном Миловановићу који је постигао једини гол за црно-бијеле.

Партизан од самог старта био агресиван, диктирао темпо и покушавао да угрози гол Анортозиса, а први је запретио Јовић још у 9. минуту.

Најопаснију прилику су имали гости у 15. минуту када је Делетић шутирао, а Поповић спасио Партизан, да би пет минута касније навијачи Партизана имали разлога за славље.

Осамнаестогодишњи нападач Партизана Марко Миловановић је успио да се одлично снађе у казненом простору и да постигне свој први гол у Европи, односно трећи у низу на три узастопне утакмице.

Дјеловало је да ће црно-бијели успјешно премостити ово полувријеме и овај меч, а онад је у 33. минуту услиједила катастрофална грешка голмана Поповића који из само себи познатог разлога истрчава и прави пенал.

Христодулопулос је пенал релизовао и донио поравнање, а могли су гости и до прекорета да Саничанин није фантастично реаговао у 43. минуту сусрета, да бисмо у надокнади видели велику шансу црно-бијелих која одлази у неповрат након слабе реакције Урошевића испред голмана Анортозиса.

Друго полувријеме је било некако досадно и без превише узбуђења, а Кипрани су у 49. минуту "показали зубе" када је комбинација Поповић-Делетић запретила голу црно-бијелих.

Урошевић је био офанзиван колко год је то било могуће, убацивао се и Миљковић и покушавао центаршутевима да пронађе Миловановића, али су се гости успјешно бранили.

Могао је Партизан неколико пута из контра напада да постигне гол, али су изабраници Александра Станојевића некако увијек успјевали да се спотакну и остану без лопте.

Све у свему, Партизан је успео да прође даље овим ремијем, пролеће у Европи је обезбијеђено и црно-беијли ће у понедјељак сазнати имена својих нових ривала.