latinica  ћирилица
10/12/2021 |  07:30 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

Српским јединством до правих одлука (ВИДЕО)

Српско јединство у овом историјском тренутку веома је важно како би се донијеле праве одлуке на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, истакли су у Јутарњем програму РТРС-а потпредсједник НСРС Милан Петковић и бивши предсједник Парламента и СДС-а Драган Калинић.
Гости Јутарњег програма -
Гости Јутарњег програма

- Историја ће квалификовати да ли је ово историјска сједница и да ли су то били добри потези или не. На дневном реду су закључци да ли ћемо се супротставити одлукама високих представника. Најважније је нагласити да посланици не могу да сносе одговорност за своје одлуке и с пуним правом могу доносити одлуке - истакао је Петковић.

Он је додао да нема разлога за страх, јер је у питању демократски чин, какав и је и сама институција Парламента Српске.

- У данашње вријеме нећемо дозволити застрашивања и нема разлога да се било ко плаши било каквих посљедица. Вјерујем да ћемо постићи јединство и донијети праву одлуку - додао је Петковић.

Калинић наглашава да се данашњи тренутак може поредити једино са временом када је почетком деведесетих година прошлог вијека оснивана Скупштину српског народа.

- То је догађај таквих димензија. Као и тада, тако и данас ови догађаји дефинишу деценијску борбу Републике Српске за својом слободом. Прижељкујем српско јединство, као у вријеме отаџбинског рата, када смо били чврсти, храбри и када смо одбранили Републику Српску - поручио је Калинић.

Калинић је имао поруку и за данашњу опозицију у Републици Српској.

- Срби на простору западног Балкана били су на мети разних политика, идеологија, тако је било и у посљедњих 30 година. Опозиција би требало да зна шта хоће, нека се одлуче и дају свој прилог очувању Републике Српске у овом историјском тренутку - рекао је Калинић.