latinica  ћирилица
10/12/2021 |  13:21 ⇒ 11/12/2021 | 12:10 | Аутор: РТРС

НПРС: Средства у износу од 5.000 КМ усмјерена акцији "С љубављу храбрим срцима"

На 38. Сусретима позоришта/казалишта БиХ у Брчко дистрикту БиХ, одржаним од 18. до 26. новембра 2021. године, Народно позориштe Републике Српске извело је представу Дервиш и смрт.
С љубављу храбрим срцима (фото: Кабинет предсједника Српске) -
С љубављу храбрим срцима (фото: Кабинет предсједника Српске)

- Због атмосфере која је пратила овогодишње Сусрете, остали смо при ставу да наша представа буде изузета из процеса жирирања - наводи се у саопштењу Народног позоришта Републике Српске.

Жири публике донио је одлуку по којој је представа Дервиш и смрт најбоља представа у цјелини позоришта/казалишта из БиХ.

- Иако смо се до краја залагали за свој став, Дирекција Сусрета додијелила нам је средства у износу од 5.000 КМ, због обавезе да средства из буџета Дистрикта намијењена за наградни фонд морају бити утрошена до краја 2021. године - кажу у саопштењу.

Из Народног позоришта кажу да су се одлучили да та средства усмјере као њихову подршку хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама, што је циљ овогодишње, дванаесте по реду кампање.

Народно позориште Републике Српске, у складу са својом мисијом и опредјељењем за друштвени ангажман, наставиће са подршком свим хуманитарним акцијама, посебно онима које се односе на помоћ дјеци.