latinica  ћирилица
10/12/2021 |  15:55 ⇒ 16:07 | Аутор: РТРС

Бореновић: Данашња сједница политички опасан блеф који може коштати Српску

Лидер ПДП Бранислав Бореновић обраћајући се на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске рекао је да је данашња сједница политички опасан блеф, који може коштати Српску.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- Морам рећи да сам у потпуности схватио да је ово опасна игра и фарса, па чак могу да кажем и блеф. Мjесецима смо слушали о враћању надлежности, да би смо данас имали једну информативну предизборну сједницу Народне скупштине. Оно што је евидентно, јесте да то радите са чињеницама да радите у завршној години свог мандата - каже Бореновић.

Бореновић је обраћајући се власти у Српској рекао да су имали озбиљну намјеру, требали су ово питање да покрену у јануару 2019. године и зато, како каже им не вјерује.

- Зато вам не вјерујем, ово је лицемјерно. Имате своје коалиционе партнере, формирали сте Савјет министара, попунили фотеље, договорили НАТО пут, преузели све буџетске ставке и чуди ме како то нисте договорили са вашим коалиционим партнерима. Добили сте потпуне механизме управљања овом земљом. Преузмите одговорност и рјешавајте одређена сложена питања. Али никад нећу дозволити као лидер једне партије да због вашег неуспејха, сав терет политичке кризе, пребацујете у Српску - истакао је Бореновић.