latinica  ћирилица
10/12/2021 |  17:52 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Додик: Српска се враћа себи путем легитимних одлука Народне скупштине (ВИДЕО)

Циљ Републике Српске је да се врати себи путем легитимних одлука Народне скупштине Републике Српске, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Република Српска има снаге да се бори за враћање својих надлежности пренесених на ниво БиХ - истакао је Додик.

Додик је рекао да је његов циљ, и као лидера СНСД-а, био да све српске политичаре позове на дијалог о овим питањима, а не да трпи лажне оптужбе да политика Српске може изазвати ратне сукобе и да је искључиво она преносила надлежности.

Подсјетио је да је СДС прихватио раније укидање Војске Српске и тадашњу реформу одбране.

Додик је рекао да Српска стабилна и да извршава све своје обавезе, а не да је у кризи, како тврди опозиција.

Навео је да опозиција, нажалост, упорно потврђује оно што поједини западни политичари говоре, а то је да су успјели да разбију јединствену одбрану Српске о чему је раније постојао споразум лидера партија.

Он је оцијенио да се опозиција понаша пробосански, о чему говори и став СДС-овог Мирка Шаровића који каже да Српска за ово нема снаге.

- Ко је он да о томе говори? Није тачно да Српска нема снаге! Има снаге! Није тачно да није све договорено између нас и наших неких пријатеља. За то постоји подршка, о томе се не прича. Али довољно сам и даље самоувјерен у ово што радимо - рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.