latinica  ћирилица
14/12/2021 |  08:53 ⇒ 10:58 | Аутор: РТРС

Јавор: Довести што више привредника у Приједор (ВИДЕО)

Након што је изабран за градоначелника Приједора, Слободан Јавор је истакао да је међу првим циљевима да што више привредника дође у град.
Слободан Јавор - Фото: РТРС
Слободан ЈаворФото: РТРС

- Фокус ће бити и домаћи привредници, да видимо како једни другима можемо помоћи - нагласио је Јавор, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Према његовим ријечима очекује велику помоћ и од републичких институција.

- Наставићемо велике пројекте, уз помоћ Владе Републике Српске. Нема лажних обећавања, већ план и рок када ћемо нешто завршити. Једна од првих ствари јесте да ћемо тражити да се сједница Владе Републике Српске одржи у Приједору. Жеља нам је да угостимо премијера и све министре. Тиме би потврдили да је Приједор други град Републике Српске - поручује Јавор.

Он се осврнуо и на лошу излазност на изборима, наводећи разлоге за то.  

- Много тога се издешавало у посљедња два мјесеца, прије ових избора, и то је разлог слабе излазности. Потом, избори прије годину дана, хладно вријеме. Обећавано је много нашим суграђанима, а није испуњено у посљедњих 16 година - тврди Јавор.

Нагласио је да ће један од првих пројеката града бити рибњак "Саничани", гдје је циљ да га откупи Влада Републике Српске, и преда граду на управљање.