latinica  ћирилица
14/12/2021 |  16:15 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Вишковић: Пројектоване стопе привредног раста 2022-2024. године изнад четири одсто (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће пројектоване стопе привредног раста у периоду 2022-2024. година у Републици Српској износити 4,5, затим 4,3 и 4,6 одсто.
Радован Вишковић (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

Образлажући на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске Приједлог економских рефоми Републике Српске за период 2022-2024. година, Вишковић је рекао да је то резултат опоравка домаће тражње у Републици Српској, постепеног опоравка извозне тражње и позитивног ефекта инвестиција.

Он је рекао да је Приједлог програма економских реформи документ којим су представљене мјере економске политике Владе Републике Српске, у складу са методологијом коју примјењују и остале европске земље.

Вишковић је подсјетио да су главни циљеви политика Владе Републике Српске, за мандатни период 2018–2022. године, дати кроз седам приоритета.

Према његовим ријечима, приоритети су продуктивност привреде Републике Српске са циљем повећања плата, одржив здравствени систем, ефикасан укупан јавни сектор, образовни систем и тржиште рада прилагођени потребама привреде, затим побољшање демографске позиције Републике Српске, истраживање, развој, иновације и дигитална економија, те европске интеграције, регионална и међународна сарадња.