latinica  ћирилица
14/12/2021 |  19:24 | Аутор: СРНА

Џаферовић: Окренути се рјешавању 14 приоритета и програму реформи

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је вечерас да је за све у БиХ најбоље окренути се рјешавању 14 приоритета из Мишљења Европске комисије и програму реформи, те да сва питања треба рјешавати у институцијама БиХ.
Шефик Џаферовић - Фото: РТРС
Шефик ЏаферовићФото: РТРС

Џаферовић је, након састанка Предсједништва са специјалним изаслаником премијера Велике Британије за западни Балкан Стјуартом Пичом, рекао новинарима да институције БиХ не смију бити условљене ничим и ни од кога.

- Нико нема право да блокира њихов рад. Оно што сам такође рекао је да БиХ треба наставити прије блокада, 14 приоритета, програм реформи, то би било најбоље за све нас у овој земљи - рекао је Џаферовић.

Он је рекао да је Предсједништво БиХ на састанку добило увјеравања да "Британија остаје досљедна ставовима о очувању територијалног интегритета БиХ", али и о останку Еуфора.

Џаферовић је рекао да се треба ојачати међународно војно присуство, те да би то био мали напор како би се постигао велики циљ, као и да вјерује да ће Дејтон бити у пуној примијени.

Коментаришући састанак чланова Предсједништва БиХ са предсједником Мађарске Јаношом Адером, Џаферовић је рекао да је то био пријатељски састанак на којем није било ријечи о ситуацији у БиХ, већ да су у фокусу били односи двије земље.

- Специфично смо говорили о борби против пандемије, мигрантској ситуацији, али и наталитетној слици у региону - рекао је Џаферовић.