latinica  ћирилица
14/12/2021 |  21:57 ⇒ 15/12/2021 | 07:45 | Аутор: РТРС

Светислав Пешић за РТРС: Вратити култ репрезентације Србије (ФОТО)

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић у ексклузивном интервјуу за РТРС говорио је о будућности репрезентације и предстојећем Европском првенству наредне године.
Светислав Пешић (Фото: РТРС/Борис Врховац) - Фото: РТРС
Светислав Пешић (Фото: РТРС/Борис Врховац)Фото: РТРС

Упитан о дометима Србије у квалификацијама за Свјетско првенство 2023. године, Пешић је истакао да га олимпијски циклус изузетно мотивише.

- Поред Европског и Свјетског првенства, који су неминовност за нашу кошарку, желио бих као селектор Србије учествовати на Олимпијским играма, гдје сам већ наступао са Њемачком у Барселони 1992. године. Морамо да уредимо систем, направимо организовану репрезентацију, не само са позиције А тима, него и других секција. Одатле правимо примарну сарадњу са клубовима, која се нажалост изгубила, не због тога што клубови не желе да сарађују, него немају навику за сарадњу. Направити једну такву базу, гдје се рад у репрезентацији разликује од рада у клубу, немогуће је без самих клубова. Намјера ми је да поново изградимо култ репрезентације - директан је Пешић.

Интервју са Светиславом Пешићем (Фото: РТРС)

Популарни Кари подсјећа на трофеје које је освајао, прича о омиљеним играчима, развоју кошарке и себе као тренера, о резултатима и очекивањима у скраћеном олимпијском циклусу који је пред нама, два најбоља бањалучка кошаркаша које је тренирао-Раденку Добрашу и Зорану Кукићу, али и о томе како је одбио посао селектора репрезентације Летоније.

Интервју са Светиславом Пешићем, селектором кошаркашке репрезентације Србије погледајте у видеу: