latinica  ћирилица
15/12/2021 |  09:51 ⇒ 10:25 | Аутор: СРНА

Ученици Музичке школе "Корнелије Станковић" помажу вршњацима (ФОТО)

Ученици Музичке школе "Корнелије Станковић" из Угљевика и Бијељине умјетничким перформансима даће допринос у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" и тим хуманим чином помоћи својим вршњацима са интелектуалним тешкоћама, рекао је Срни директор ове школе Славиша Перић.
С љубављу храбрим срцима (фото: Кабинет предсједника Српске) -
С љубављу храбрим срцима (фото: Кабинет предсједника Српске)

Перић је изразио задовољство што су ученици ове школе позвани да буду партнер предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", јер су хуманост и племенитост највредније човјекове особине.

- Посебна ми је част што моји ученици сада већ други пут учествују у овој акцији, у нади да ће својим наступом подстаћи све оне који су у могућности да помогну дјеци којој је помоћ неопходна и тиме олакшају њихову свакодневницу - навео је Перић.

Фото: РТРС

Према његовим ријечима, важност ове хуманитарне акције огледа се у томе што се одржава у континуитету и један је од начина да се дјеца уче хуманости, племенитости и великодушности.

- Сматрам да је наша света дужност и обавеза квалитетна едукација наше дјеце, стварајући од њих добре људе. Ширећи доброту истовремено је учвршћујемо у себи - истакао је Перић.

Он је додао да је поносан на своје ученике који су до сада на свјетским манифестацијама и фестивалима у више од 30 земаља постигли запажене резултате, освојивши више од 400 награда.

- Ученици наше школе једни су од најбољих културних амбасадора који на племенит начин промовишу Републику Српску - навео је Перић, те позвао све који су у могућности да подрже ову хуманитарну акцију.

Кампања за хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима", под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, почела је 6. децембра, а прикупљена средства биће искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Активан је и "М:тел" хуманитарни број 1411 до 31. децембра.