latinica  ћирилица
17/12/2021 |  09:58 ⇒ 10:11 | Аутор: СРНА

Ивана Лазендић учесник акције "С љубављу храбрим срцима"

Десетогодишња дјевојчица Ивана Лазендић из Мркоњић Града учествоваће у овогодишњој хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", коју организује предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић за набавку превоза за дјецу са интелектуалним тешкоћама у Српској.
Ивана Лазендић и Милијана Протић - Фото: СРНА
Ивана Лазендић и Милијана ПротићФото: СРНА

Ивана Лазендић, ученица петог разреда Основне школе "Иван Горан Ковачић" и члан градског хора "Мали принц", представиће се пјесмом "Свет љубави" и на тај начин ће са осталим талентованим умјетницима из различитих дијелова Републике Српске дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за набавку превоза.

Лазендићева је рекла Срни да је изузетно срећна што ће бити дио ове хумане приче и што може да да неки свој допринос.

- Баш ми је драго што ћу учествовати у хуманитарној акцији, а са пјесмом "Свет љубави" сам учествовала и на другим фестивалима - рекла је Ивана и додала да је до сада наступала на музичким фестивалима у Новом Саду, Кикинди, Сомбору, Загребу, Сарајеву и Словенији.

Иванин учитељ, ментор, умјетнички руководилац Дјечијег хора "Мали принц", Милијана Протић рекао је да је пјесму "Свет љубави" некада интерпреирала Кристина Ивановић Кики и изразио увјерење да ће је Ивана извести на најбољи могући начин.

Она је навела да је Ивана присутна у многим васпитно-образовним активностима, како школским тако и ваншколским.

Циљ овогодишње акције "С љубављу храбрим срцима" јесте да буде сакупљен новац за куповину возила за 33 удружења у оквиру Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима из Републике Српске.

Позивом на хуманитарни број 1411, који је активан до 31. децембра, сви који желе могу да донирају једну КМ за набавку превоза за 1.800 дјеце са интелектуалним тешкоћама у Републици Српској.

Новац може бити уплаћен и на рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука који је отворило Министарство финансија Републике Српске.

Хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" организује се 12. пут под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.