latinica  ћирилица
17/12/2021 |  23:24 ⇒ 18/12/2021 | 08:00 | Аутор: СРНА

"Памфлет у режији ОБА БиХ - специјални рат против Српске"

На неколико међународних медијских адреса стигао је папир са такозваним инструкцијама којима Република Српска и Србија наводно координирају активности у БиХ с циљем дестабилизације прилика у БиХ, објавила је Срна.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Текст, у који је Срна имала увид, нема потписа, а писан је екавицом латиничним писмом.

У Кабинету српског члана Предсједништва БиХ Срни је речено да први пут виде такав папир и да је из садржаја јасно да је Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ стављена у функцију специјалног рата против Републике Српске.

Такође, навели су из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ, да је на папиру гомила бесмислица које није вриједно ни коментарисати, те да је тај папир у федералним медијима легализовао предсједавајући Представничког дома Парламентране скупштине БиХ Денис Звиздић.

И у Кабинету предсједнице Републике Српске негирају да су икада раније видјели такав папир и да је ријеч о обичном памфлету и подметању смишљеном у сарајевском подземљу који служи за дискредитацију и Србије и Републике Српске, као и за привлачење међународне пажње.

На папиру, у који је Срна имала увид, наведене су такозване инструкције о понашању политичара и грађана Српске и Србије, те се тако, између осталог, наглашава да Српска и Србија треба економски и инфраструктурно да се увезују, да државни функционери Србије убудуће заобилазе политичаре и институције БиХ што год је више могуће и да би високи функционери Републике Српске и њени грађани требало да избјегавају амбасаде, конзулате и представништва БиХ и да се у случају конзуларне помоћи у иностранству обраћају ДКП-а Србије.