latinica  ћирилица
18/12/2021 |  11:00 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Жељко у опанцима, јелеку и шајкачи странцима открива љепоту Србије (ВИДЕО)

Посао туристичког водича може бити прилично занимљив, али један момак из Србије је ту професију подигао на нови ниво.
Жељко Петровић - Фото: Screenshot
Жељко ПетровићФото: Screenshot

Жељко Петровић, туристе из иностранства, дочекује у српској народној ношњи, уз традиционално "помаже Бог" и ракију, а послије их упознаје са знаменитостима и историјом Београда и Србије. Своју услугу назвао је "Унајми Србина" и за сада његова креативна идеја даје резултат јер се његови гости са новим знањима и искуствима, и са осмијехом на лицу враћају кућама.

У опанцима, јелеку и шајкачи, са ракијом у руци, туристички водич Жељко Петровић приређује несвакидашњу добродошлицу за туристе, пословне партнере, људе из дијаспоре и све остале који се одлуче за дочек на традиционалан српски начин. Са слоганом "Унајми Србина", Жељко је брзо постао препознатљиво лице на туристичкој мапи Србије, а нама је открио како је дошао до ове сјајне идеје.

Бројке довољно говоре за Жељка. Обавио је око 3000 тура, са више од 50.000 гостију из преко 120 земаља свијета. Водио их је на Ђердап, Голубачку тврђаву, Фрушку гору, Тару, Златибор, Увац, Мокру Гору и многа друга мјеста.

Једноставно речено, не постоји континент до ког Жељко својим радом није пронио добар глас о Србији, што га чини јединственим амбасадором Србије и српског народа.

Занимљиву причу о туристичком водичу Жељку Петровићу погледајте у видеу: