latinica  ћирилица
19/12/2021 |  11:00 ⇒ 11:35 | Аутор: РТРС

У Добоју акцију "С љубављу храбрим срцима" дочекали с великим оптимизмом (ВИДЕО)

Дјеца с потешкоћама у развоју са подручја Добоја имају све услове за школовање у ОШ "Вук Стефановић Караџић", али је проблем што немају прилику да сваки дан дођу у школу.
С љубављу храбрим срцима - Фото: РТРС
С љубављу храбрим срцимаФото: РТРС

Те проблеме ублажила би набавка возила за њихов превоз, па су и у Добоју хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима", дочекали с великим оптимизмом.

Циљ хуманитарне акције Савеза "Менерали" и предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић је да прикупи новац за куповину 33 возила за превоз дјеце с потешкоћама у развоју у 29 локалних заједница у Српској. За те потребе отворен је и хуманитарни број 1411.

Родитељи од ове акције очекују много, јер они најбоље знају колико је важно да дјеца долазе у школу или дневни центар и друже се са вршњацима.

ОШ "Вук Стефановић Караџић" у Добоју похађа 65 ученика с потешкоћама у развоју, од којих педесет редовно користи услуге Дневног центра. Овдје имају и инклузивно игралиште прилагођено њиховим потребама.

У плану је доградња школе а нове просторије обогатиће садржаје за малишане. Због тога је од велике важности да добију и возило које ће их свакодневно довозити у школу и у Дневни центар.