latinica  ћирилица
20/12/2021 |  10:47 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Селак саслушан у својству свједока у Тужилаштву БиХ (ВИДЕО)

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак јутрос је, у својству свједока, саслушан у Тужилаштву БиХ које је, подсјећамо, покренуло истрагу против званичника из Републике Српске због наводног напада на уставно-правни поредак.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Према току саслушања, поступајући тужилац Олег Чавка третира све материјале и акте који су били пред посланицима Народне скупштине, не само на посебној сједници Парламента, а односе се на враћање Дејтонских надлежности Републици Српској.

Селаку који је исказ дао у својству свједока, предочени су наводни осумњичени из владајуће коалиције у Републици Српској.

- Мени је предочено да су осумњичени предсједници свих политичких партија, као и предлагачи информација и закључака, као и декларације. Поред предсједника политичких партија ту је и предсједница Републике Српске као осумњичена, предсједник Владе и шефови посланичких клубова - рекао је Селак.

Каже да не види сврху данашњег позивања, јер све што га данас питали су опште ствари које су познате у јавности.

- Ја сам пренио, оне општепознате ставове, ставове институција Републике Српске и свакако дао сам изјаву да сам за јачање институција Републике Српске, за јаку и стабилну Српску у оквиру Дејтонске БиХ - додао је он.

Сутра, 21. децембра позиву Тужилаштва БиХ требало би да се одазове предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић раније је изјавио да је добио позив да у уторак, 21. децембра, да изјаву у својству свједока, али да ће се, због раније преузетих обавеза, одазвати у сриједу 22. децембра.

Подсјећамо, Тужилаштво БиХ је покренуло истрагу против званичника из Републике Српске због наводног напада на уставни поредак.

Позиве да изјаву дају добили су, за сада, само представници опозиционих партија.