latinica  ћирилица
20/12/2021 |  12:08 ⇒ 12:25 | Аутор: СРНА

Добој: Пијан пуцао на полицију уз повике "Алаху екбер"

Мушкарац из Добоја Нихад Мујиџић ухапшен је у добојском насељу Чаире јер је из пушке пуцао у полицију, узвикујући "Алаху екбер" и "Текбир", речено је Срни из Полицијске управе Добој.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из полиције су навели да је Мујиџић, који је склон вехабизму, ухапшен у петак, 18. децембра, у тренутку док је наоружан кренуо у град, претходно ушавши у двориште лица чији су иницијали С.Х. и С.Х, са којима је ушао у вербални конфликт.

Ова лица су догађа пријавила полицији.

Након што је напустио двориште, Мујиџић је држећи пушку, зауставио путнички аутомобил "фијат" којим је управљало лице из Маглаја, те пушком ударио неколико пута у вјетробранско стакло, нанијевши видна оштећења.

Полиција је на локалном путу затекла Мујиџића који је, оглушивши се на сва наређења полицијских службеника и уз повике "Алаху екбер" и "Текбир", из пушке исплио више хитаца у ваздух, а потом један хитац у правцу полиције.

Полицију је промашио, али је погодио бетонску ограду на којој су видљива оштећења.

Мујиџић је савладан у тренутку када је почео да пуни пушку.

Приликом лишавања слободе на Мујиџића су физички насрнула и лица С.Х. и С.Х, приликом чега су му нанијела тјелесне повреде и чиме су спријечила полицијске службенике у вршењу службене радње.

Извршеним алкотестирањем у службеним просторијама код Мујиџића је утврђено присуство алкохола у организму од 1,78 промила.

Он је предат на поступање Окружном јавном тужилаштву Добој, уз извјештај за кривична дјела спречавање службеног лица у вршењу службене радње, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и оштећење и одузимање туђе ствари.

Полиција је ухапсила и лица С.Х. и С.Х. због кривичних дјела спречавање службеног лица у вршењу службене радње и тјелесна повреде.