latinica  ћирилица
20/12/2021 |  14:03 ⇒ 19:55 | Аутор: Агенције

Милановић: Додик има посла са професионалним лажовима (ВИДЕО)

Предсједник Хрватске Зоран Милановић истакао је да је његова одлука о недоласку у БиХ била из безбједносних разлога и поручио да српски члан Предсједништа БиХ Милорад Додик има посла с људима који су, како је рекао, професионални лажови.

- Разумијем то понашање не потичем га, што се каже "Дај искулирај се". Али шта може Додик? Ништа. Али он има посла с људима који су професионални лажови - рекао је Милановић.

Милановић је изјавио да не може да буде пријатељ са сваким и да, ако са неким, а то је унитаристичка клика из Сарајева, који се представљају за домољубе, треба бити у сукобу, он ће, каже, бити у сукобу са њима.

Због тога, додао је, неће моћи раздрагано да шета Башчаршијом, али ће, истиче, преживети без тога.

Милановић је рекао да је одлука да не дође у посјету БиХ била његова те поручио: "Видјећемо се ми опет".

- Безбједносни разлози су озбиљна ствар. Када имате посла с непрофесионалним и недобронамјерним људима, онда не желите и оне којима идете довести у неугодну ситуацију. То је то. Видјећемо се ми опет. Био сам тамо недавно и бићу опет. Никакви букачи ни морални каматари ме у томе неће спријечити. Нека се носе - рекао је Милановић.

Истакао је да БиХ без Хрвата не постоји.

- Најмалобројнији су, али они су језичац на ваги за опстанак државе. Ако ме након свега тога шачица унитаристичких букача, моралних каматара не воли, онда супер - рекао је Милановић.