latinica  ћирилица
21/12/2021 |  16:59 ⇒ 21:32 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Специјални рат и опасно подметање сарајевске чаршије

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић указала је да је на снази специјални рат и да су наводи о договору европског комесара за проширење Оливера Вархељија о одржавању посебне сједнице Народне скупштине опасно подметање.

- Ово опет ради сарајевска кухиња у спрези са својим пријатељима, који су у ствари непријатељи једине могуће БиХ. Ко коме шта подмеће и смјешта, то више и није важно, али је јасно да је на сцени специјални рат - рекла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, то је оно чему се увијек прибјегне на сарајевској политичкој сцени уз уобичајене пријетње правосуђем, призивање страних или трупа или високих представника, ангажовање домаће и стране међународне харанге.

- Не знам да ли некоме стварно дјелује реално да је дошао било који европски комесар и договарао кад ће се одржати сједница Народне скупштине Републике Српске. Мени није, заиста, реално ни то да би било ко то и написао. Ово је опасно подметање и у ову политичку прљавштину се настоји увући свако. Мислим да је усмјерено на Мађарску због њиховог реалног, објективног и неоптерећеног става о кризи у БиХ - истакла је Цвијановић.

Јер, додала је, сви морају хорски и папагајски да понављају сарајевску мантру.

- Иначе, сарајевска сцена је са домаћим и страним актерима постала пријестоница хистерије, фабрикације, лажи, манипулације и деструкције - навела је Цвијановић.

Према писању сарајевских медија и наводима неких политичких странака, европски комесар за проширење Оливер Вархељи договорио је са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком одржавање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.