latinica  ћирилица
24/12/2021 |  08:15 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Нешић: ДНС не жели да буде сателит СДС-а и ПДП-а (ВИДЕО)

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да ће бити одржан састанак опозиције који је за данас сазвао, иако се позиву неће одазвати СДС и ПДП.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Састанак ће бити одржан, присуствоваће мање непарламентарне странке са којима ћемо разговарати о нашој визији Републике Српске - рекао је Нешић у Јутарњем програму РТРС-а и изразио жаљење што представници СДС-а и ПДП-а неће присуствовати.

На питање да ли долазак других, мањих странака на састанак указује на формирање трећег блока у Српској, Нешић је одговорио да је о томе још увијек преурањено говорити.

- Лидери СДС-а и ПДП-а Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић морају да знају да је ДНС трећа политичка партија у Републици Српској, а друга у опозиционом блоку. Ко мисли да може без нас, нека му је срећно - рекао је Нешић.

Када је ријеч о могућим кандидатима ове странке на општим изборима за појединачне функције, Нешић је рекао да су у оптицају два кандидата - он и Радислав Јовичић, бивши министар унутрашњих послова Републике Српске.

- Уколико ПДП изађе са својим кандидатом, то је разбијање опозиције - нагласио је он.

Нешић је истакао да у опозицији нема довољно уважавања међу странкама, поручивши да ДНС не жели да буде сателит СДС-а и ПДП-а.

Подсјећамо, ДНС је за данас заказао састанак опозиционих партија не којем би, како су навели, требало да буду "дефинисани одговори на питања да ли искрено желе промјене актуелне власти, да ли су спремни да општи интерес буде испред појединачног и могу ли на изборе по истом задатку".

Представници СДС-а и ПДП-а рекли су да се неће одазвати позиву.