latinica  ћирилица
24/12/2021 |  10:25 ⇒ 11:03 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Божић да оснажи вјеру у заједништво, поштовање и уважавање

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у божићној и новогодишњој честитки вјерницима католичке вјероисповијести изразила је најбоље жеље да предстојеће празничне дане проведу у духу јеванђељског праштања, у здрављу и духовном миру, а 2022. година да доносе напредак и стабилност.
Жељка Цвијановић (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Жељка Цвијановић (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је изразила жељу да празник Христовог рођења и радости оснажи вјеру у заједништво, међусобно поштовање и уважавање и подстакне на бригу о ближњима, а божићне поруке мира, љубави и наде у боље сутра да испуне срца и домове.

Она је упутила искрене честитке надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупу бањалучком Фрањи Комарици, свештенству, редовништву и свим вјерницима католичке вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, поздрављајући их радосним поздравом - "Честит Божић" и "Срећна Нова година".

- Поводом наступајућег Божића и Нове године, у име грађана Републике Српске и у своје име, Вама, бискупима, свештенству, редовништву, свима хришћанима у БиХ који празнују према грегоријанском календару, упућујем искрене честитке - наведено је у честитки.

Вјерници који поштују нови, греогријански календар сутра прославањају Божић - празник Христовог рођења.