latinica  ћирилица
25/12/2021 |  13:48 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Писмо Турковићеве у међународним оквирима не значи ништа (ВИДЕО)

Допис који је Бисера Турковић упутила високом представнику ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепу Борељу, у међународним оквирима неће значити ништа, истакао је Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Не знам на који начин коментарисати некога ко жели потпуну унитаризацију БиХ. Министарка Турковић се доказала у свом политичком дјеловању не само на позицији министра, то је радила и као амбасадор - нагласио је Чубриловић.

Предсједник Парламента Српске истиче да је најважније да је све више оних који желе да виде Републику Српску као један организован дио у БиХ.

- Стално истичемо да је Српска једини дио БиХ који функционише у пуном капацитету, једини дио који је имплементирао резултате избора. Република Српска ништа изван устава нити надлежности не ради. А стално је прозивају да се одавде промовише нека ратна опција, што је чиста замјена теза - каже Чубриловић.

Он напомиње да има много већих реметилачких фактора у БиХ.

- Не прозивате онога који каже за један народ да је геноцидан, не прозивате онога који каже да се блокирају мостови у БиХ, не прозивате онога који каже да се треба наоружвати, а прозива се онај ко се бори за уставност. Међународни мировни уговор је најважнији документ око којег треба да се БиХ позабави и за који се у овом тренутку Република Српска највише залаже - истакао је Чубриловић.

Он је додао да не може бити ријешење оно што предлаже само један народ, и да у том контекту види и ово писмо Бисере Турковић.