latinica  ћирилица
26/12/2021 |  10:30 ⇒ 16:42 | Аутор: РТРС

Близнакиње са Хаваја: Рајска острва замјениле за Бањалуку (ВИДЕО)

Шеснаестогодишње близнакиње са Хаваја, Антонела и Надиа, тренутно живе у Бањалуци.
Хавајке - Фото: Screenshot
ХавајкеФото: Screenshot

Антонелу и Надиу Карлини пут је, с далеких Хаваја, довео у Бањалуку. Овдје бораве са својом породицом, а због пословног ангажмана њиховог оца, Бањалука им је дом на девет мјесеци.

- Када сам дошла овдје, летјеле смо три дана и била сам јако уморна када сам стигла, зато је једина ствар коју сам видјела у том тренутку аеродром. Када смо сјеле у такси, могла сам да чујем таксисту како прича и помислила "овај језик звучи стварно супер - каже Антонела Карлини.

О томе какви су домаћини наши људи чује се надалеко. Гостопримство и топлина нераскидив су дио сваког сусрета, било са старим пријатељима или са онима који ће то тек да постану.

- Оно што сам ја примијетила су школарци. Стигли смо у неко чудно вријеме овдје и видјела сам дјецу са школским торбама на леђима на аутобуском стајалишту. То ми је било јако чудно јер у Америци имамо распоред такав да часови трају од 8 ујутру до 3 послије подне, али овдје није тако. Овдје је цијели дан у различитим смјенама. Видјети дјецу са школским торбама у 7 навече.. то ми је стварно било збуњујуће - прича Надиа Карлини.

Промјена околине често је добра ствар и многима представља излаз из сопствене зоне удобности и ушушканости. Осим тога што су упознале много људи, научиле доста тога о култури и навикама наших људи, ова промјена им је послужила и да промијене сопствене навике.

Хаваји су синоним за одмор из снова, хавајске кошуље, безбрижност и цијелу ону забаву какву смо виђали на филмовима холивудске продукције. Из тог разлога, реакција наших људи када им ове симпатичне сестре кажу одакле долазе, никада не изостане.

- Људи су узбуђени, али мислим да Хаваји нису толико интересантни. Знам да није у реду да то кажем, али мислим да није занимљиво бити заглављен на острву, то постане досадно. Када је вода свуда око тебе, нема баш много ствари које можеш да радиш. И да, неки дијелови ове земље су љепши од неких дијелова Хаваја - прича Антонела.