latinica  ћирилица
26/12/2021 |  17:55 ⇒ 19:23 | Аутор: РТРС

Брнабић: "С љубављу храбрим срцима" - подршка онима којима је помоћ најпотребнија (ВИДЕО)

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић истакла је да се путем хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" пружа подршка онима којима је помоћ најпотребнија.
Ана Брнабић - Фото: РТРС
Ана БрнабићФото: РТРС

- Надам се да ћемо се ускоро и видјети и жао ми је што нисам физички у Бањалуци - истакла је премијерка Србије у видео поруци.

Нагласила је да је Србија увијек уз Српску.

- Радимо на многим пројектима и планирамо и нове активности - истакла је Брнабић.

Истакла је да се нада да ће посјетити Српску 9. јануара за Дан Републике.

Средства прикупљена у овогодишњој акцији биће искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске (Менерали), олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима Савеза, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

Грађани позивом на М:телов хуманитарни број 1411, који ће бити активан до 31. децембра, могу да подрже акцију са једном марком.