latinica  ћирилица
01/01/2022 |  08:52 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Бањалука уз Петра Грашу и Неду Украден ушла у 2022. годину (ВИДЕО)

У Бањалуци највећем граду Српске, било је спектакуларно, улице и кафићи били су преплављени Бањалучанима и туристима. На Тргу Крајине, уз Неду Украден и Петра Грашу, хиљаде Бањалучана и бројни туристи распјевано и плесно су ушли у Нову годину.
Бањалука - концерт - Фото: РТРС
Бањалука - концертФото: РТРС

Нова година свечано је прослављена и у Бањалуци. Уз кувано вино, спектакуларни ватромет и познате хитове Неде Украден и Петра Граше Бањалучани и бројни туристи упловили су у Нову 2022. годину.

За разлику од прошле када су због ширења вируса корона, тргови, улице, кафићи били готово пусти, ове године уз мјере опреза у бројним кафићима и ресторанима у Бањалуци забиљежена је сјајна атмосфера.

У новогодишњој ноћи дежурне службе у Бањалуци имале су посла. У протекла 24 сата у полицији су евидентирана четири случаја нарушавања јавног реда и мира. Слична ситуација је и у Хитној помоћи, гдје наводе да су имали одређен број пацијената.

- Што се тиче посљедња 24 часа, може се рећи да смо имали посла било је пет кривичних дјела, и једна објава у угоститељском објекту да је постављена бомба. Наше екипе су изасле на лице мјеста - нагласио је Дејан Новић, шеф смјене у Полицијској станици Центар Бањалука. 

Госпава Матић,  специјалиста ургентне медицине, нагласила је да је ситуација уобичајена.

- Било је око 50 пацијената, 25 због температуре и 23 у амбуланти - нагласила је Матићева.

Новогодишње расположење наставља се и вечерас концертом Ане Бекуте.