latinica  ћирилица
04/01/2022 |  14:31 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Подигнута оптужница против Александра Џомбића

Републичко јавно тужилаштво Републике Српске, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло је данас оптужницу против бившег предсједника Владе Републике Српске Александра Џомбића.
Александар Џомбић - Фото: РТРС
Александар ЏомбићФото: РТРС

- Оптужница је подигнута због кривичног дјела Злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а у вези са незаконитом додјелом кредита Инвестиционо-развојне банке Републике Српске правном лицу "Енерголинија" д.о.о. Зворник 2012. године у износу од 19.400.000 КМ, иако је био свјестан да је корисник кредитно неспособан и да неће моћи враћати кредитна средства - наведено је из Републичког јавног тужилаштва Републике Српске.

Додају да је на овај начин Инвестиционо-развојној банци Републике Српске нанесена је штета, а "Енерголинији" д.о.о. Зворник прибављена имовинска корист у наведеном износу.

Џомбићев адвокат Зоран Бубић у саопштењу је навео да је њихов клијент о оптужници сазнао из медија и да није упознат са њеним детаљима.

- Џомбић је изненађен јер су поједини детаљи оптужнице саопштени медијима, што према његовом мишљењу, повређује принцип правичног суђења - наводи се у саопштењу адвоката Бубића.