latinica  ћирилица
05/01/2022 |  15:14 ⇒ 21:43 | Аутор: РТРС

Додик: Српска опстала у рату, опстаће и у миру (ВИДЕО)

Није било лако сломити постојање Републике Српске у рату, а поготово у миру. Оно што ми сада тражимо је сасвим легално и легитимно, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик (фото: Вечерње новости; С. Мишљеновић) -
Милорад Додик (фото: Вечерње новости; С. Мишљеновић)

Додик истиче да Српска није идеално друштво, али и да је за обиљежавање три деценије њеног постојања битно да се каже да су протекле године биле најтеже.

- Преживјели смо и идемо даље у јачању нашег достојанства, самосвијести и приступа који је за Српску врло значајан, уз сазнање да Срба на овим просторима нема и неће бити ако нема Републике Српске. Основна концепција оних који подржавају овдашње муслимане јесте да Срба нема на овим просторима - нагласио је Додик.

Он је оцијенио да је народ у Српској сваки дан у протекле три деценије живио за Републику, што ју је и очувало.

- Чак не ни воља политичара, колико воља народа. И зато  За нас је БиХ велика невоља и регресија. У њој нема никаквог прогреса, нити је могуће у будућем времену направити ишта одрживо од стране БиХ -рекао је Додик.

Он је поновио да ће се српски представници вратити у заједничке институције тек када се укине спорни Инцков закон.

- Иначе се никада више нећемо вратити! И нико не мора да сумња у нашу одлучност те врсте. Немогуће је да се са Српском неко поиграва, јер је све оно што су покушали радити претходних 20 и нешто година, у миру, било уперено против Републике - поручио је Додик.