latinica  ћирилица
05/01/2022 |  21:13 ⇒ 06/01/2022 | 09:21 | Аутор: РТРС

Срђан Ђоковић: Новак је постао симбол и вођа слободног свијета

Мој син се ноћас налази у аустралијском заробљеништву, али никада није био слободнији. Од овог тренутка, Новак је постао симбол и вођа слободног свијета, свијета сиромашних и потлачених земаља и народа, изјавио је Срђан Ђоковић, отац првог рекета свијета, који се налази у Мелбурну, гдје је задржан на аеродрому због проблема са визом.
Срђан Ђоковић - Фото: СРНА
Срђан ЂоковићФото: СРНА

Ђоковић је нагласио да је његов син показао да "и мала, али херојска земља као што је Србија може имати најбољег тенисера и спортисту свих времена и та истина више не може да се сакрије".

- Ноћас га могу утамничити, сутра га могу ставити у ланце, али истина је као вода и она увијек проналази свој пут. Новак је Спартак новог свијета који не трпи неправду, колонијализам и лицемјерје, већ се бори за равноправност свих људи на планети, без обзира на њихову боју коже, без обзира на то ком се Богу моле и колико новца имају - истиче Ђоковић.

Новак је, каже, "показао да се може достићи било који циљ ако имате своје снове, а тај сан, заједно са њим, дијеле и милијарде људи и дјеце који у њему виде свог узора".

- Можда богати свијет неће дозволити Нолету да и даље игра тенис, али ће тиме открити своје право лице и тиме ће почети далеко озбиљнија игра. На једној страни ће бити похлепни и охоли припадници свјетске олигархије, а на другој читав слободарски и поносан свијет који још вјерује у правду, истину, фер плеј и снове своје дјеце - навео је Срђан Ђоковић.

Новак Ђоковић се налази у Мелбурну, гдје је задржан на аеродрому због проблема са визом. Медији преносе да се налази у посебној просторији коју обезбјеђује полиција, што је потврдио и његов отац Срђан.