latinica  ћирилица
09/01/2022 |  00:08 ⇒ 08:21 | Аутор: РТРС

Бањалука: Обустава саобраћаја и забрана рада појединих угоститељских објеката

Поводом обиљежавања Дана Републике Српске, у Бањалуци су данас на снази измјене у саобраћају и привремена забрана рада појединим угоститељским објектима.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Саобраћај ће бити обустављен од 7.00 часова до потребе у Улици краља Петра Првог Карађорђевића на дијелу од раскрснице са Булеваром цара Душана до раскрснице исте улице са Алејом Светог Саве.

- Улица краља Петра Првог Карађорђевића на дијелу од раскрснице са Алејом Светог Саве до раскрснице исте улице са Улицом олимпијских побједника до Улице Триве Амелице, Книнска улица, Улица Марије Бурсаћ од раскрснице са Улицом краља Петра Првог Карађорђевића до раскрснице са Книнском улицом и Улица Милана Тепића до раскрснице са Улицом краља Петра Првог Карађорђевића до раскрснице са Книнском улицом, биће обустављена за саобраћај у времену од 10.00 часова до потребе - наводи се у саопштењу.

Саобраћај ће бити обустављен од 10.00 часова до потребе у Улици олимпијских побједника на дијелу од Гундулићеве до Улице 1. крајишког корпуса.

У саопштењу МУП-а се наводи да ће саобраћај бити обустављен и у Алеји Светог Саве на дијелу од Улице владике Платона до Улице краља Петра Првог Карађорђевића и у Улици Вука Караџића на дијелу од Улице краља Петра Првог Карађорђевића до Видовданске улице од 10.00 часова до потребе.

Привремена забрана рада угоститељских објеката

Од 7.00 до 15.00 часова привремено се забрањује рад угоститељских објеката у Улици краља Петра Првог Карађорђевића - Мања, Хелти Палас и Балкон.

Привремено се забрањује рад угоститељских објеката и на простору Трга Крајине и то Сити, Агапе, Ђус бар, Синема кафе, Ла ностра пицерија те угоститељски објекат на простору Парка "Петар Кочић" - Стакленац и у Јеврејској улици Долче вита.

Привремено се забрањује точење алкохолних пића у свим угоститељским објектима у улицама Краља Петра Првог Карађорђевића - од раскрснице са Улицом Олимпијских побједника до раскрснице са Булеваром цара Душана, Видовданска, Бана Милосављевића, Српска, Владике Платона, Иве Лоле Рибара, Гајева, Марије Бурсаћ, Книнска, Јеврејска, Веселина Маслеше, Трг српских јунака, Краља Алфонса тринаестог и Николе Тесле.

Из Градске управе наводе да ће контролу извршења наредбе вршити Одјељење за инспекцијске послове и комуналну полицију Градске управе, уз асистенцију припадника МУП-а Републике Српске, Полицијске управе Бањалука.