latinica  ћирилица
09/01/2022 |  08:04 ⇒ 08:25 | Аутор: РТРС

Гужве на граничним прелазима

Саобраћај се јутрос одвија по мјестимично влажним коловозима, уз појачану фреквенцију возила на путевима који воде према граничним прелазима на сјеверу Републике Српске, наводе из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Гранични прелаз Градишка (Фото: ams-rs.com) -
Гранични прелаз Градишка (Фото: ams-rs.com)

Интезитет саобраћаја појачан је на излазу из БиХ на граничним прелазима Градишка, Дубица, Костајница, Градина и Орашје. На осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Због ниских температура, АМС скреће пажњу на могућу поледицу, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. У котлинама и дуж ријечних токова, упозоравају на мјестимичну маглу, нарочито на ауто-путу Градишка-Бањалука, на дијелу од Градишке до Лакташа. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина на учестале одроне. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај. Возачима се савјетује да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, јер се тренутно изводе санациони радови.

Због радова у тунелу Чељиговићи измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта. Планирано је да радови трају до 31. јануара, па се возачи упозоравају да возе опрезно и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица саобраћа наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/ и Добој-Грачаница /у Клокотници/.