latinica  ћирилица
09/01/2022 |  09:07 ⇒ 09:39 | Аутор: РТРС

Да ли ће Ђоковић моћи да игра на Аустралијан опену? (ВИДЕО)

Новак Ђоковић у имиграционом притвору чека одлуку да ли ће моћи да игра на Аустралијан опену.

Мислим да Новак Ђоковић није заслужио овакав третман, али надам се да ће се изборити с тим и још једном побиједити, изјавио је репрезентативац Србије тенисер Никола Ћаћић, гостујући у Спортском додатку наше телевизије.

- Ово нема везе са тенисом и спортом, ово је једноставно политички. Има 26 људи који су ушли ан исти начин као и Новак, били су овдје десетак дана и добили су позив да се јаве тамошњој полицији. Они су већ регуларно ушли у Аустралију. Не знам да ли се у међувремену нешто промијенило – рекао је Чачић.

Мајкл Бабић, фотограф турнира Аустралиан Опена и дописник Политике и Спортског Журнала из Мелбурна, објаснио је за нашу телевизију ситуацију у Мелбурну и поручио да има наде да судија одлучи у Новакову корист.

- Посљедње информације имам из прве руке, од Новаковог физиотерапеута. Захвалио је на подршци и рекао да је све у реду и да морамо да се молимо Богу да ће бити позитиван исход на суду и да ћемо се видјети на тениском терену у Мелбурну. Ми смо сви у шоку, невјероватно је шта се десило. Нисам никад сматграо да то може да се деси, мада знамо да су пограничне службе овдје ригорозне и да враћају многе људе, одбијају им визе. Ништа нас више не чуди јер ви сте у рукама једног службеника који се можда и не разумије у тенис и не зна ко је Новак Ђоковић - изјавио је Бабић.